Dagwaarde motor

Er zijn verschillende oorzaken, hoe je aan schade aan de motor kan komen. Voorbeelden daarvan zijn aanrijding, gevallen of misschien is je motor gestolen geweest. Als je niet meer op je motor kan rijden, dan kun je ervoor kiezen om de motor te laten repareren of de motor verkopen. Als de motor al schade heeft en je wilt deze verkopen, dan zal de verkoopprijs niet al te hoog te zijn. Mensen kopen meestal een motor waarop je gelijk kunt gaan rijden. Een enkeling koopt kapotte motoren op voor een lage prijs en gaan sleutelen aan de motor of gebruiken de onderdelen die nog herbruikbaar zijn.

Schade motor bij aanrijding

Heeft je motor schade door een aanrijding, dan is het handig om ter plekke bij het ongeluk een paar stappen te hebben ondernomen, wat geldt voor bewijs. Zo maak je allereerst foto’s van de situatie en de schademotor. Bekijk ook of er getuigen zijn. Zodra er getuigen zijn, noteer dan hun telefoonnummer. Als er namelijk niet genoeg bewijs is kunnen de getuigen altijd opgeroepen worden om een verhoor af te leggen, zodat de situatie in kaart gebracht kan worden. Wanneer de aanrijding niet door eigen schuld bewezen kan worden, dan zal in de meeste gevallen de schade aan de motor vergoed worden door de verzekering.

Motorschade oplossen

Heeft je motor nu flinke schade aan de motor door welke reden dan ook en wil je zo snel mogelijk weer op de motor kunnen rijden, dan zal deze gerepareerd moeten worden. Je kunt de motor wegbrengen naar een reparatie plaats en deze zal kijken wat er gerepareerd moet worden en zal dit dan ook direct uitvoeren. Je kunt nu al zenuwachtig worden van de factuur, daarom kun je eventueel van tevoren een offerte opvragen en contact opnemen met de verzekering. Wie weet vergoed de verzekering wel een deel en kun je je van tevoren dus voorbereiden op de toekomende factuur.